Takläggning Stockholm 

Hem / Takrenovering

Om du letar efter pålitliga firmor, konkurrenskraftiga priser och värdefull information kring takarbete, har du kommit till rätt plats. Läs vidare för att snabbt hitta de bästa firmorna för takläggning i Stockholm.

Takarbeten i Stockholm

Stockholm stoltserar med en mångfald av takläggningsföretag som är experter på en rad olika takarbeten, inklusive takläggning, takbyte och takrenovering. När det handlar om att investera i ett nytt tak, eller om det är dags att byta eller renovera det befintliga, är det essentiellt att välja de mest kvalificerade hantverkarna för uppgiften. Här har vi satt ihop en guide som presenterar några av de mest pålitliga och skickliga takläggningsfirmorna i Stockholm. Dessa firmor erbjuder en mängd tjänster, allt från att lägga nya tak till att utföra takbyten och renoveringar.

Kvalificerade Takläggare

Navigera enkelt genom ditt nästa takprojekt med vår hjälp. Denna lista är särskilt sammansatt för att assistera dig i din sökning efter de mest kvalificerade proffsen för takläggning, takbyte, och takrenovering i Stockholm. Vi vet hur viktigt det är med pålitligt hantverk och här finner du topp aktörerna inom takarbeten i Stockholm.

AJ Tak & Plåt

AJ Tak & Plåt är ett utmärkt val för takläggning i Stockholm och de besitter stor kompetens på takpapp, tegeltak, takläggning, renovera tak och även plåtslageri. Deras främsta mål är att erbjuda kunderna en heltäckande service när det gäller takläggning och takrenovering som dessutom inkluderar allt från grundläggande renoveringar av tak till renovering av fasader. De strävar efter att kunderna alltid ska få den mest omfattande takläggningstjänsten inom branschen samt erbjuder alltid kostnadsfria offerter och hembesök.

Kontakta:

Telefon: 08-999 444 / 072-588 08 80

Besök webbplats

JW Plåtslageri AB

JW Plåtslageri AB har lång erfarenhet inom takrenovering och takläggning branschen och besitter kunskapen som krävs för att renovera samt lägga alla typer av tak, från tegeltak till plåttak, skiffertak och låglutande tak. De gör en fullständig utvärdering av skicket på taket för att ge en tydlig offert och tidsram för arbetet. Målsättningen är att erbjuda ett hantverk av allra högsta kvalitet kombinerat med bästa materialen.

Kontakta:

Telefon: 08-726 80 50

Besök webbplats

Tak Compagniet

Tak Compagniet har takläggare som tar uppdrag i hela Stockholm med omnejd. Deras kompetenta takläggare har stor erfarenhet inom området på både större fastigheter samt bostadsrättsföreningar och företagsbyggnader. Utför takläggningar, takrenoveringar och takbyten.

Kontakta:

Telefon: 070-980 01 00

Besök webbplats

Mellansvenska Takbolaget AB

Mellansvenska Takbolaget hjälper med allt från takmålning till nyläggning, renoveringar och reparationer av tak. De har gedigen och bred kompetens inom allt relaterat till tak, fönster och mark och arbetar för privatpersoner, organisationer och företag i Stockholm med omnejd.

Kontakta:

Telefon: 08-703 25 82

Besök webbplats

Hur mycket kostar det att byta tak i Stockholm?

Priset för att byta tak i Stockholm varierar kraftigt beroende på material och arbetsomfattning. I genomsnitt kan du förvänta dig en kostnad på mellan 5 000 till 15 000 per kvadratmeter, inklusive material och arbete. Det är alltid bäst att be om flera offerter för att få en tydligare bild av kostnaderna.

Vad ingår vid takrenovering i Stockholm?

Normalt ingår följande i en takrenovering:

 • Borttagning av det gamla taket
 • Underlagsarbete
 • Läggning av nytt takmaterial
 • Installation av takrännor och stuprör
 • Säkerhetsåtgärder och rengöring

Vissa firmor erbjuder även extra tjänster som isolering och ventilationslösningar.

Hur lång tid tar det att lägga tak?

Tidsramen för att lägga ett nytt tak varierar beroende på projektets storlek och komplexitet. Ett enklare projekt kan ta så lite som en vecka, medan mer komplexa arbeten kan sträcka sig över flera veckor.

Vad är skillnaden på takrenovering, takbyte och takläggning?

 • Takrenovering innebär att man reparerar eller uppgraderar ett befintligt tak. Detta kan inkludera arbeten som att byta ut sprickor eller skadade takpannor, reparera takpapp eller installera nya taksäkerhetssystem.
 • Takbyte innebär att man helt byter ut ett tak. Detta är ofta nödvändigt om taket är i dåligt skick eller om man vill byta till en annan typ av takmaterial.
 • Takläggning innebär att man lägger ett nytt tak på en byggnad. Detta kan vara en takrenovering eller ett takbyte.

Hur lång livslängd har ett tak?

Livslängden på ett tak beror på flera faktorer såsom material, underhåll och klimat. Här är några generella riktlinjer:

 • Tegeltak: 50-70 år
 • Betongtak: 40-60 år
 • Plåttak: 40-70 år
 • Papptak: 20-30 år

Säkerhetsrisker vid takläggning

Det finns många säkerhetsrisker när det gäller takläggning. Risker som omfattar allt från rasrisker till brandrisker. Det är viktigt att taket läggs korrekt och att det är tillverkat av brand- och vattentäta material för att förhindra brandskador och andra skador orsakade av regn. Om man använder lös takmaterial som inte är rätt installerat kan det även leda till rasrisker. Det är därför viktigt att använda en kvalificerad takläggare som känner till olika taktekniker och material och som vet vad som är nödvändigt för att förhindra risker.