Kakelinspiration

Hem / Kakel

Kakel och klinker används främst i badrum och kök, både till golv och väggar. Det finns mängder av inspiration att tillgå för den som vill kika runt innan köp. Många tänker att klinker bara kan användas till golv, vilket inte stämmer. Det kan likaväl användas till väggar.
Klinker är ett naturmaterial som kan fås i glaserat eller oglaserat utförande. Den glaserade varianten är att föredra i miljöer som behöver göras rent ofta, eftersom den oglaserade suger åt sig fett. Fördelen med klinker jämfört med kakel, är att klinker är mer hållbart.

Kakel och klinker till köket

Området mellan diskbänk och köksluckor, samt ovanför spisen är ett väldigt utsatt område i köket, som får utså mycket slitage. Det handlar till exempel om stänk från matlagning och disk m.m. Men hur ska man tänka när man ska välja kakel/klinker till köket? Här kommer vi att ge dig några tips som du kan ha med dig i bakhuvudet.

En smaksak

Att välja kakel/klinker till köket är framförallt en smaksak. Välj något du tycker är fint, men vi rekommenderar att kaklet ska matcha resten av köket och inredningen. Vår favorit är ett marmorkakel i blank marmor, som verkligen är superfint och tidlöst, som dessutom passar i de flesta hem.

Var inte dumsnål

Kakel kan vara dyrt, men försök att inte välja det allra billigaste. Kvaliteten är mycket sämre på de billigare kakelvarianterna, och du får verkligen vad du betalar för om du köper en lite dyrare variant.

Badrumsgolv

När det kommer till badrumsgolv är det inte bara estetiska aspekter att väga in, det är också viktigt med kvalitet. Som tur är går det att kombinera de båda. Det är en bra idé att ta hjälp av en hantverkare när det kommer till att renovera badrum. Ett dåligt underarbete av golvet kan orsaka läckage, vattenskador och sprickor. Det finns ett antal faktorer som man bör väga in när man väljer badrumsgolv:

  • Halksäkerhet
  • Lättstädat och underhållsvänligt
  • Tålighet