Hitta rätt lampa och belysning

Hem / Lampor och belysning

Det förekommer mängder med olika typer av lampor och belysning, vilket innebär att det finns något för alla smaker. Att välja rätt belysning är dock inte alltid det lättaste. Det ska passa det rum eller den plats som belysningen är ämnad att sättas upp i. Det gäller även att hitta bra belysning för att det ska hålla och se snyggt ut – annars kan ett helt rum förstöras. Vänd dig direkt till en ljusexpert som bland annat DPJ.se, för att hitta rätt typ av ljus, lampor och belysning för dina önskemål.

Takbelysning - Sätta lampa i taket

Takbelysning är allra troligast den vanligaste typen av belysning – oavsett om det är i hemmet, i butik eller andra typer av lokaler. Den vanligaste typen av takbelysning är taklampan. Fördelen med taklampan är att den just hänger i taket, vilket inte bidrar till att den tar onödig plats. Med en taklampa faller ljuset även naturligt över hela rummet och faktum är att taklampor helt kan ändra intrycket av ett rum. En taklampa ger kort och gott ett perfekt allmänljus.

Taklampor förekommer i alla tänkbara modeller, storlekar och färger. Det finns alltså takbelysning för alla möjliga rum. Letar du efter taklampor på nätet? På DPJ.se kan du bläddra bland över 1000 fina taklampor för att hitta den som faller dig i smaken.

Bordsbelysning för lampa på bord

Bordsbelysning passar perfekt i både hemmet och på kontoret för att ge extra belysning då du exempelvis läser eller skriver. Visst förekommer även bordsbelysning enbart för det estetiska. Att placera en lampa på bordet kan definitivt vara den sista touchen som fulländar ett rum. Inte nog med att de mer specifikt ljussätter platser, så är de även enkla att flytta på då du kanske får ett sug för att möblera om där hemma eller på kontoret?

Likt taklampor så finns det bordslampor i alla möjliga storlekar, former och färger. Besök DPJ.se för att ta del av ett brett sortiment av stilrena och snygga bordslampor.

Utomhusbelysning – Gatulampor & Ljusslingor

Lys upp uteplatsen, huset eller gatan där du bor med hjälp av utomhusbelysning. Genom att sätta upp utomhusbelysning kan du lysa upp sena kvällar och nätter. Inte nog med att utomhusbelysningen hjälper dig att se när dagen blir till natt – det bidrar även med en mysig känsla, men främst trygghet. På Brå kan du läsa mer om hur utomhusbelysning skapar en trygghetskänsla.

Som alla andra typer av belysning som finns så kommer även utomhusbelysningen med dess gatulampor, ljusslingor och lyktor i massvis av olika varianter. På DPJ.se hittar du allt från modern till klassisk utomhusbelysning.

Golvbelysning - Skaffa en fin golvlampa

Golvbelysning utgör en oerhört viktig del av ens belysning hemma då den fyller en massa olika funktioner. En golvlampa går att använda både för att belysa rum i allmänhet, men man kan även använda sig utav golvlampor då det är dags att läsa eller bara för att skapa en mysig känsla där hemma.

Ja, en golvlampa är väl värd att investera i för att ge sitt hem lite extra kärlek och samtidigt höja mysfaktorn. Letar du efter golvlampor online? Vänd dig till lampexperterna DPJ.se för att hitta den ultimata golvlampan för ditt rum.

Inred med lampor och belysning

Som ni har förstått så förekommer det en rad olika typer av belysning och det finns en anledning bakom det. Alla olika typer av lampor och belysning fyller olika funktioner i olika rum eller på olika platser. Vill du bli ännu bättre på tänket bakom att inreda med belysning? Leva & Bo delar med sig av mängder med bra tips och råd samtidigt som de svarar på vanliga frågetecken vad gäller belysning.