Takvård

Hem / Tak

Troligtvis är taket den del av ditt hus som är mest slitstark. Detta då det måste kunna stå emot årets alla väder. Men av samma anledning är det inte speciellt konstigt att taket blir slitet efter ett tag och det är därför extra viktigt att du vårdar ditt tak och tar hand om det ordentligt.

Varför ska man rengöra taket?

Du kan förlänga takets livslängd om du är noggrann med rengöringen. Om ditt tak till exempel består av tegelpannor kan man förlänga pannornas livslängd väldigt mycket enbart genom att tvätta taket då och då.

Oavsett vilken taksort du har, så är det viktigt att man är noggrann med att rengöra det och ta hand om det. Då kommer taket garanterat fylla sin funktion på bästa sätt, och hålla sig snyggt i många år framöver!

Varför ska man ta hjälp av fackmän?

För det första arbetar man högt upp, då man står flera meter över marken och det kan vara lite lurigt att exempelvis klättra på tegelpannor. För det andra kan det faktiskt vara farligt, då man står på blött underlag, som kan bli väldigt halt. En olycka kan vara nära, om man inte vet hur man ska bete sig.

Om du behöver hjälp med ditt tegeltak finns företaget jwplåt.se nära till hand. Oavsett om det gäller underhåll, rengöra eller lägga tegeltak är de erfarna experter inom takarbete. Med över 25 års erfarenhet av tak, kan du vara säker att arbetet utförs på rätt sätt. Undvik risker genom att ta hjälp och se till att förlänga livslängden av ditt tegeltak med många år.

Göra rent taket själv eller anlita firma?

Det är inte helt enkelt att rengöra tak helt själv, men det kanske är lite dyrare att anlita en firma såklart. Dock rekommenderar vi ändå att man tar hjälp av professionella yrkesmän, som rengör taket åt dig, eftersom det faktiskt kan vara farligt att göra jobbet själv. Vi kan särskilt rekommendera Floda Takvård, som får ditt tak att bli som nytt igen och få bort all mossa! Ta kontakt med dem redan idag för att få en kostnadsfri offert!