Lägga skiffertak

Hem / Skiffertak

Att lägga skiffertak har blivit mer trendigt och är ett tacksamt material att lägga tak med. Skiffer som material är kapade stenskivor av natursten som kan skifta i utseende och nyanser. Det gör att taket får en mer levande stil. Läs mer om varför du ska anlita en takläggare om du vill byta ut eller lägga nytt tak i skiffer.

Takskiffer

Takskiffer har unika drag av att det är stenplattor som kommer ifrån skiffersten. Det är en natursten som används mycket i trädgårdar och inomhus, men har även fått ett uppsving som populärt material för tak. Det finns flera fördelar med takskiffer:

  • Hållbart material som har en lång livslängd
  • Ger en unik stil med olika skiftningar i nyanser
  • Behöver inget underhåll från smuts. Räcker att spola av med vatten
  • Är ett ljuddämpande material

Skiffertak med takläggare

Att lägga skiffer själv kan vara tidskrävande och tungt. Därmed är det en fördel att anlita en takläggare som vet vad som krävs med materialet och kan placera skifferplattorna på ett optimalt sätt för att slippa underhåll och upprustning emellanåt. Nedan hittar du några förslag på takläggare på olika populära orter.

Skiffertak Stockholm

JW Plåtslageri AB

JW Plåt lägger skiffertak i Stockholm och kan lägga skiffer i Stockholm och annan entreprenad av tak och fasad. Du kan få flera inspirationsbilder och referenser till skiffer i Stockholm de tidigare har lagt för att få en uppfattning av vilka häpnadsväckande projekt de har gjort på både nya och gamla byggnader runtom i Stockholm.

Skiffertak Skåne

Morneon Fasad AB

Morneon är framförallt en fasadentreprenör men gör även takläggning och utför uppdrag i sydvästra Skåne. De kan bland annat erbjuda omläggning av skiffertak och gör det för fastighetsägare.

Skiffertak Göteborg

Fasadgruppen

Fasadgruppen gör mängder med uppdrag i Göteborg med takrenovering. De hjälper främst fastighetsägare med olika typer av takläggning i olika material, bland annat i skiffer.

Takläggare Värmland

Alexandersson Bygg AB

Det värmländska företaget Alexandersson Bygg AB gör entreprenad för framförallt privatpersoner. De kan genomföra takbyten med att byta ut papp, läkt och takpannor. Hör av dig till dem och fråga om skiffertak.

Frågor om skiffertak

Vad är skiffer för material?

Skiffer är en natursten med skiftningar som gör att det får ett unikt utseende.

Hur lång är skiffertak livslängd?

Den största fördelen med skiffertak är livslängden som kan hålla upp till 150 år. Många äldre kyrkor och högt ansedda byggnader har förmodligen samma skiffertak än idag.

Kan man lägga skiffer själv?

Ja, det går att lägga skiffer själv. Många använder sig av skiffersten i trädgård med gångplattor och även till väggar inom- och utomhus. Däremot rekommenderas det att man tar in experter på skiffertak, då det gäller att det är en bra grund under taket för att det ska ha sin långa hållbarhet.

Vad kostar skiffertak i pris?

Svårt att säga en exakt summa, det beror bland annat på:

  • Kvm tak
  • Vilka svårigheter som finns att lägga skiffer på taket
  • Skiffertyp på plattorna

Skiffertak kan kosta allt mellan 1500–3000 kr per kvm.